איך נבחר את סוג המערכת ואת סוגי הגידולים שנגדל בה?

בעיקרון, במערכת ההידרופונית הצמחים שלנו מקבלים את 4 האלמנטים שהם צריכים לגדילה: מים, מזון, חמצן ואור. הצמחים במערכת מקבלים את המים והמזון בקלות ובשפע ולכן גדלים אף יותר מהר ונותנים יותר יבול מאשר צמחים באדמה. אך כדי לבחור את המערכת האופטימאלית שנגדל בה, שתתאים גם לנתוני המקום שברשותנו וגם לדרישות הצמחים שנרצה לגדל עלינו לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
מקום: כמה מקום יש לנו ותצורת המקום: האם נבנה גינה לגובה (על קיר או מעקה)או לרוחב על שולחן או במיכל על הקרקע?
משקל: מערכות הצינורות הן בעלות משקל קל, אבל אם ברצוננו ללכת על מערכות במיכלים המלאים במצע או במים (שיטת FLOOD &DRAIN או DWC) , קחו בחשבון שמטר מעוקב (מ3) של מים שוקל טון ולכן יש לבדוק אם הגג/ מרפסת יכולים לשאת משקל זה.
שמש /אור. לכל צמח יש דרישות אור משלו, כאשר ירקות קיץ בדרך כלל חייבים שמש ישירה של לפחות 6 שעות ביום. תבלינים וירקות עליים של חורף יכולים להסתדר עם פחות שעות שמש ובקרינה פחות חזקה אבל עדיין יעדיפו מקום שאינו נמצא בצל מרבית היום.
חיבור חשמל: במערכות ההידרופוניות אנו משתמשים במשאבה קטנה (משאבה המשמשת באקווריומים ביתיים) המזרימה מים או אויר (תלוי במערכת) למערכת . צריכת החשמל אינה גבוהה ולא תרגישו שינוי משמעותי בצריכת החשמל אבל עדיין חיבור לחשמל צריך להיות בקרבה למערכת.
מה אנחנו ומשפחתנו אוהבים לאכול? קודם כל נבחן כמובן גידול צמחים שאנחנו אוהבים לאכול וננסה למקם את המערכת בהתאם לדרישות הצמחים הנ"ל.
מה זמן מחזור הגידול של הירקות והתבלינים שאנו רוצים. לדוגמא: זמן גידול חסה הוא בין 21-30 יום, ברוקולי כרוב, כרובית ושאר הירקות ממשפחת המצליבים מחזור גידול להם בין 60-90 יום, לכן צריך להקים גינה מגוונת שנוכל להנות מפירותיה במשך כל העונה.
עונות השנה: אם אנחנו מגדלים את הגינה בתנאי חוץ (כלומר לא בחממה עם תנאי תאורה וטמפרטורה מבוקרים), אנחנו צריכים לגדל את הצמחים המותאמיםלעונות השנה (לפי טמפרטורות ואורך היום שלהם יש השפעה על הגידול).
גודל נוף הצמחים הבוגרים שאנו רוצים לגדל וגודל מערכת השורשים. תבלינים וירקות חורף עלוותיים הם בדרך כלל בעלי נוף לא גדול וגם מערכת שורשים ממוצעת ולכן נוכל לגדל אותם בכל המערכות ההידרופוניות ללא בעיה. עם זאת ישנם שיחים כמו קישואים ועגבניות שלהם נוף גדול ומערכת שורשים גדולה ולכן עדיף לא לגדל אותם במערכת צינורות, וכנ"ל שורשים כמו ג'ינגר  או כורכום אשר גדלים  מתחת לפני השטח ולכן עדיף לגדל אותם במערכת  באטו באקט או במערכות ריקון והצפה.
מרווחים והדלייה: בהמשך לסעיף הקודם, צמחים בעלי נוף גדול ומערכת שורשים גדולה נגדל במרווחים גדולים יותר מאשר תבלינים. במערכת הצינורות אנו יכולים בקיץ "לדלג" על חורים, כלומר לגדל בכל חור שתילה שני כדי לאפשר לצמחים לקבל את מרווח הגדילה שהם זקוקים לו, בנוסף, שיחים כגון מלפפונים, עגבניות, קישואים וכדומה יצטרכו מערכת הדלייה (תלייה של הנוף)
השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.