ישנן מערכות הידרופוניות שונות ומגוונות וזו גם החוזקה של השיטה המאפשרת לבנות בצורה גם מודולארית וגם רב צורנית מערכת שתתאים את עצמה בצורה הכי טובה לתנאי המקום ולדרישות הצמחים שאותם נרצה לגדל.
כל השיטות מבוססות על אותו עיקרון: לתת לצמח את 4 האלמנטים הדרושים לו לצימוח: מים, מזון, אור וחמצן.
רצ"ב סקירה קצרה של מערכות הידרופוניות הנפוצות בשימוש, לאיזה צמחים הם מתאימים ומה המגבלות. המעוניינים להעמיק יכולים למצוא תחת ערך של כל אחת מהשיטות המצויינות פה שלל מאמרים, סרטונים ומידע באינטרנט.
שיטת ריקון והצפה: (Flood & Drain)
שיטה זו משתמשת במאגר, המחזיק בתוכו את המים מועשרים בדשן, אשר מחובר למגש גידול או למיכלי גידול נפרדים שמכילים את המים ברגעי ההצפה.
במיכל המים התחתון תהיה משאבה שתדחף את התמיסה אל מיכלי הגידול ותיצור בהם ‘הצפה’, לאחר מספר רגעים המים ירדו ויתנקזו חזרה אל המאגר וחוזר חלילה.
היתרון בשיטה שאפשר להשתמש במיכלים בגדלים שונים, עם מים בלבד או עם מצע כמו הידרוטון, טוף, פרלייט אשר המים עוברים דרכם ומתנקזים במאגר התחתון. אפשר לשתול בתוך המצע שתילים עם שורשים קטנים מאוד כי המים מציפים את המצע, ואף ירקות שורש כמו ג'ינג'ר וכורכום, בטטות וכד'. רצ"ב סרטון של גידול ג'ינג'ר בשיטת ההצפה והריקון
יNFT-Nutrient Film Technique. 3
בשיטה זו המים מועלים לצינור או צינורות בעזרת משאבה הנמצאת במיכל המים. המים יורדים בגרביטציה דרך הצינורות ומוחזרים למיכל המכיל מים+דשן. הצמחים "נשתלים" בחורים בצינורות כשרק השורשים במגע עם המים + הדשן כאשר המים נעים בצינורות בקילוח דק. החמצן הדרוש מגיע מתנועת המים והסירקולציה 
חסרונותיה הם שבמקרה של הפסקת חשמל, הצמחים יתייבשו יחסית מהר כי אין להם "רזרבות" במערכת, וכן המערכת יותר רגישה לטמפרטורת הסביבה כי זרם המים הדק הנמצא בצינורות מתקרר ומתחמם יותר מהר ממערכות שהצמחים נמצאים באמבט מים או בפרלייט/הידרוטון.
4. אירופוניקה
באירופוניקה שורשי הצמחים יושבים באויר ומקבלים את תמיסת ההזנה בצורת טפטוף או עירפול היישר עליהם. הטפטוף והעירפול על שורשי הצמחים מקל עליהם לפרק את האלמנטים התזונתיים ובכך גם מזרז את צמיחתם.
חסרונותיה הם שבדומה לשיטת הNFT גם כאן אין לצמחים "רגעי חסד" ברגע שיש הפסקת חשמל /זרימה של מים.
כיצד המערכת פועלת ניתן לראות בסרטון הבא:
5. מערכת טפטוף
מערכת טפטפות נמצאת בשימוש גם במערכות לגידול בתוך הבית וגם בחוץ, זו מערכת מוכרת. הרעיון הוא שהצמחים מקבלים את המים מהטפטפות לתוך המצע בו הם שתולים (בדרך כלל הידרוטון או פרלייט והידרוטון) והמים מתנקזים למערכת ניקוז ואגירה הממחזרת את המים לשימוש.
מערכת שכיחה בשימוש המבוססת על שיטה זו היא ה DUTCH BUCKETS או BATO BUCKETS.
https://university.upstartfarmers.com/blog/build-simple-hydroponic-dutch-bucket-system